cerite y tiada berkesudahan .haha .

expr:id='"post-body-" + data:post.id'> as salam .
hari ni amy td0w kat tadika .
dah malam ketige utk minggu ni .
haha .na cter pasal kelaparan y melanda pada malam semalam .
mcm ni cter die .hee .
petang tu , mcm biase ,kami startla bincang ,
mlm ni nak makn ape yek ? semua pon startla buat muke malas . haha .
then , adelah s0rang hambaAllah ni , ckp ..
ape kate kte k0l mcd , wat delivery . hehe .
semua la membulatkn mate tanda setuju .hehe .
then , amy mse uw bru nak g mand , da lewat k0t waktu tu .
dengan perasaan yg pnuh ketakutan , ajakla ifa .membr skpb dlu g tman .
haha .kesian k0t kat die .
die p0n tarik kerusi , pasang lagu , duduk dpan tandas .
menemani amy y tah ape2 ni .haha .
tengah sy0k2 dalam toilet ,dgarla suara die kt luar bcakap2 .
amy p0n cakaplah dekat die .
' ape die ifa? ' banyak kali pulak uw .hehe .
pekak k0t amy ni . die banyak kali cakap 'saya tengah cakap tfonla' .
walaupon gtu ,amy tetap ckap dgn die .haha .
lantakla ,cakap s0rang p0n jadilah .
hehe .lepas beberape minit .siapla amy bsiram .
then , die ckp da order .
ape lagi , girangla amy .haha .
ta sampai stgah jam , sampai ..
amy makan bubur ayam n nuget aje . hee .k0nklusinye .tak ade pape pon .ksian kat sape2 y bce p0st ni .haha .s0ry . t cte ag k .hee (;
alhamdulillah (:

debar debar debor ~

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
ckp pasl result na kua da , ketar tros lutut ni .
huhu ,
yela . tkot glew , penentu mase depan an .

yang pasti , sape2 bce entry ni , berdoalah semoga , 
Wan Maizatul Aimi dpt 10 A+ dgn semua kwn2 yng len .
aamin ! 
not easy right ,
perlukan usaha n doa (;

semoge , strght A dlm genggaman , aamin .

http://4.bp.blogspot.com/-ZrAW-k415eU/TVqEMvjQHVI/AAAAAAAAACg/req0FpWtF_M/s1600/SPM_Slip_thumb%255B6%255D.jpg

p/s : utk ayesha pemilik blog http://missxname.blogspot.com/
maaf ye  ,
huhu , cilok maa ;D

alhamdulillah (:

Senyum (Smile) - Malique Feat. Najwa (w/Dual Language Subs)

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
alhamdulillah (:

sambutan maulidur rasul Tadika Tunas Pintar (;

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
hari ni , tadika tunas pintar celebrate maulidur rasul .
cuti2 pon amy kena gak g kerja , huhu
mjor la kt sg. isap je .

tadika amy , cawangan teknik ade la beberape org wakil .
huhu .
lawak tul la dyorg .
ni ade gmba skit (;

                                        
yang atas ni gambar mak seorang dari student tadika teknik , 
mak kepada ika (4 years ) 
n balqis (5 years ) 
gambar kat bawah ni .
muke penat an , 
hehe . 
yelah , walau panas ,
semangat tu tetap ade (;
                                  

atas ni balqis (;
comel orangnye .



yang wakil teknik , sikit sangat taw .
tengokla betapa sikit budak2 yang duduk belakang barner tu .
hehe .
barner tu , amy dengan dirah yang design .


hehe , atas ni pulak gambar budak tadika amy jugak ,
agak nakal .
tapi biaselah tu , tak nakal bukan budak name die , an .


                      
atas ni pulak ,yang cun bju bunge2 ni , name dye kak shima .
dye la leader kat tadika amy .
kire mem besa la .
dye ni best sangat taw .
kelakar sangat .
walaupun dye ibu tunggal , tapi die sangat tabah .
sayang kak shima sangat (;   
                           

atas ni amy la . sje je nak bergedik , mase berarak tak ade la pula
na pakai spek ni ,
huhu ,
nway , so tred , n bak kte ma , amy da burn da mke . huhu . 
okela , c u (;

alhamdulillah (:

memory..

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
as slm (;
pernah ta merasa na buat kek utk seseorg ?
amy pernah rase,
hehe , even tak pernah ,
amy nak jugak cuba belajar untuk buat kek .

hehe, amy wat kek ni utk mak faiq .
semperna birthday yang ke 48.
amy gune resepi mak solehah .
tapi asalny corak kek ni tak menjadi taw.
sebab topping white coklat tu mengembang dalam coklat hitam. hee..
pastu , amy dgn dirah tros pergy taman tas , n cari buah-buahan untuk topping , .
asalnye na cari blueberry , tp ta jmpe. 
tibe2 drah jmpe buah cery merah. hee .
cmnila hasilnye
tadaa (;




alhamdulillah (:

satu kisah

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
hehe
sangat berat dlm hati kite utk lepaskn ape yang kita syg .
tapi , sebenarnye dengan melepaskannye jugak , ade seribu kebaikn .
cume kite kena bertahan dan bersabar .

mungkin Allah tak bagi kte kebahagiaan untuk kite sekarang ,
tapi Allah bagi nanty..
cume berdoa jela..impian ku hanye satu.
kbhagiaan akn dtg  suatu hari nanti .
hanye perlu sedikit kesabran da ktbhan .

bersabarlah );

alhamdulillah (:

happy birthday ma (;

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
slm .
walaupon semalam baru 4 feb , 
kitorg adik beradik wat planning na wat suprise birthday party untuk ma yng asalnye pade 12 feb.
hehe, yela , mase tu kak la tak ade , abah kena balik kelantan.
alang-alang , kitorg wat la semalam .
kitorg planning la na mam dekat restoran johnny's dekat ecm.
malam semalam , kitorang pon pergyla , book pukul 5 tapi datang dekat pukul 7 lbeh , hee.
lepas solat maghrib , duduk la dekat situ , order mkanan .
ni la restoran tu .
seblah pizza hut .


try la pergy , memang puas hati la sdapnye .
seyes memang sedap.
adik beradik amy order mkanan lain - lain .
and amy ngecek-ngecek la , memang smuanye sdap.
hehe,
amy order la golden mushroom rice dgn vanilla milk shake.


lagi satu punce kenpe kitorg makan dekat situ , sbb .
kak sya , tunang abang lee ,
kerje dekat situ, sebgai assistant manager

lepstu an .
tengah syok-syok makan , tibe-tibe kek sampai .
muke ma terkejut sangat .
ma dengan abah je ta twu rancangan ni ,
and memang menjadi la suprise ni , coz dyorg tul2 terkejut.
hee


  lepas habis lagu selamat hari jadi , abah kizz ma .
so sweet .
haha ,
ma muke merah gile kot ,
lepastu , time ma lak kene kizz pipi abah , memg sekejap sangat , sbb 
ma mlu ..
hee..
ketawa je banyak , sampai merah muke .
hek2.
cameraman pon ta sempat na amik gmbar .
punyela pantas .




huhu ,
scene tu pon da sakit prot ktwa ,
then bergmbar n ptong kek.
hehe , sedap sgt kek tu , chocolate indulgence .
na dkat kul 10 gitu , bru ktorg keluar .
kat restorn tu , amy jumpe mira , schoolmate kt shaks .
amy jadi rapat dengan dye , coz kitorang team tarian shaks .hee..
tu cter beberape tahun dulu la .
tme2 jahil agy, hee..
tp lau na suh menari skunk , tak dpt la ..hek2 , keras da..

hehe. konklusinye kat sni , ktorg harap sgt , dpt gmbirakn hati ma.
ma sgt sbuk sehari hariannye.
ye la , kerja sendiri an .
smpai gong xi fa cai pon keje .
ma an , kalu sskit tangan ke mane2 ke , dye ta kesah lgsong ,
pernah satu hari tu  jari ma half lagi na terputus ,punye dlm .
amy berie suruh ma jahit , g klink.
tapi dye tana pon .dye ckp , tpe 
nanty elok la sendiri tu,
ma tana bazir duit.
hmm

itulah ma..
we love her soo much!!!!
smpai akhirat pon , tula mak sye yng sye syg (;

happy birthday ma






atas ni abang saye , ija .
ni dekat parking lot ecm , tingkat atas sekali );



alhamdulillah (:

allergic );

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
amy ta twu la ape punce sebenar amy gtl2 bdn.

sumenye bermula ble ruam merah kt mke amy smkn merah..
n amy start gtl2 mte n selalu bersin ,
pastu ma ckpla , ntah2 awk resdung ,
sebb abg2 n kkak amy , rmai yng resdung , tp ta semua .
rmai tu buyi cam byk sgt je an, hehe ,
tadekla , abg ade 3 , kakk ade 2..
hehe

pastu ade satu hari tu , amy g la amik mc .
sehari , 
g klinik desa .
nek mtor dgn adik amy , dirah .
tggu2 gliran , amy pon masokla blek  uw.
tgok2 doktor laki , wat dek jela an.
hehe.
pastu ,dye tye2 ,
dye ckp amy kna alergc kosmetik .
dye ta bg amy pkai ape2 produk pon , n bg mi ubt sapu n telan . 
hee
pastu next week tu amy g la dkt klink pskit luar 
kt bndar .
doktor girl , mse uw najaa yng tman .
kitorg dari smart .hehe
pastu doktor ckp , mke amy da oke skit , n perlu sllu g facial.
hmm..

tp skg ni , bukan mslh muke yng gtl .
tp tpak tgn.
huhu,
org ckp lau gtl tgn knan na dpt duit .
haha,
tp gtal due2 , smpai bngkak .hek3

smlm ma gaul serbuk kunyit n gram .
pastu spu kt tmpt gtal.
hehe..
mcm na goreng aym lak an.
hehe.
tp pg ni than la skit gtl uw.
tp takot la jgk mn dgn gtl2 ni,,
na kte alergic mknn , smpai skunk ta twu mknn ape yng amy allergc .
hee.
padhnye suk mkn . haha

k.la , smpai sni je dlu . tata (;

alhamdulillah (:

happynye (;

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
hehe
smlm amy happy n sdey tw.
na twu knpe..

amy bli fon breu..
hee..
bse2 je tpnye ,,
sony e vivas..
mle2 , amy , ija ma n dirah round la kp.
servey semua kdai harga fon uw , tgok2 kat kedai uncle ni je harge ley thn an.
hehe , amikla ape agy..
da lme na sgt fon tu tw.
alhmdulillah dpt jgk (;

amy pilih colour light pink ,
mle2 engt na colour maroon .
hee..
ni amy ade ltak gmba fon tu , hee

hehe , wlopun ni amik dlm internet je , tp mcm ni la rupenye .hee. 
k.la tu je . tata (;

alhamdulillah (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...