6 kg , di mana kamu ?? =.=

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
assalamualaikum (:




dah sekian lama amy tak menulis kat laman blog ni . dah lame jugak amy tak berblog-walking kat blog-blg lain . tapi tak pe , amy dah kurang kesibukan sekarang memandangkan hari jualan tu dah habis . jualan ? jualan ape ? HAHA . sebenarnye last week my jiran ade jumpe my ma and die ade suruh ma amy buat jualan untuk hari semalam dan hari ini . bertempat di MTBE , gebeng , kuantan pahang . so , sape lagi yang akan menjaga kalau bukan anaknye yang menganggr sorang-sorang kat rumah ni kan . 


semalam amy pergi dengan my sister yang 'terpaksa' pergi actually . die sangatlah taknaknye , tapi amy tetap pakse die memandangkan first time and amy takut kekok pulak , hihi . luckily , amy jumpe  dato'fadilah kamsah . but , my sis tak sempat nak amik gambar die sebab terkejut beliau ade depan mate , dia kata die kaget jup , ade lak =.=' ape2 lah dirah .


ade 5 booth yang disediakan kat situ , first booth derma darah . amy selalu berangan-rangan nak derma darah , dari UIA lagi . kononlah kan nak derma darah , tak sedar under weight . pengsan sorang-sorang padan muke . but , takpe . dah cukup berat nanti , siaplah . HAHA . second booth , pameran peralatan keselamatan . die tunjuk mask muke , topi yang selalu engineer pakai tu , sarung tangan yang macam orang welding pakai and macam2 lagi . memang sesuai lah ade  pameran tu , memandangkan MTBE tu kawasan kilang yang agak berisiko tinggi . third booth , kpj healtcare booth . yang jage booth tu semua nurse yang slim2 dan cantik segala . so , mostly , kontraktor pon ramai singgah kat situ . haha . gurau2 . sebenarnya kat situ ade medical check-up free . thats why ramai orang datang . amy , abah and my sis tak ketinggalan ;D and fourth booth , iaitu booth sebelah booth amy jual buku2 islamik dan al-quran . so , dah due buku amy khatam sepanjang menjaga booth kat situ . boring-boring beli buku . haha . and the last one , which is yang dijaga oleh amy , booth kerepek . my family buisness punye . so far so good jualan kat situ , sebab orang ni suke menguyah-nguyah kan . haha . tak kire lah tengah buat ape pon .


oke balik pada tajuk , ape yang kurang 6 kg tu adalah my weight . hm , actually amy memang dah tahu amy memang kurang berat , makan lah banyak macam mane pon , tapi tetap sama . makan 5 6 kali sehari pon gini jugak . hmm . so , from today , amy nak ada azam baru . amy kena usaha juga nak naikkan berat . ape lagi , makan ubat gemuk banyak2 . tapi sebelum ni memang minum susu weight gain pon , so far okelah , selera makan naik . cume masalah sekarang bukan selera , tapi BERAT badan . hmm . 

but , tape , kite kena usaha . betul tak , mana ada emas tibe2 turun dari langit , setakat ni ada beberapa petua orang dulu-dulu yang boleh amy ikut , contohnye minum air beras yang tengah mendidih . amy pernah nak cube , tapi selalu tak jadi , sebab air dah kering baru sedar =.=' .tapi takpelah , bak kate sorang nurse tu , umur amy ni tak perlulah gemuk-gemuk sangat . dah kahwin nanti naik lah . tapi ade je amy tengok lecturer , sedare mare kurus je lepas bersalin . maybe sebab genetic kot . takpelah .lagipun menantikan kahwin tu lambat kot lagi . sabar n redho jelah . but usaha kena ada lagi . KAN ? KAN ? 


so , kalau ade kawan2 yang baca entry ni ade cadangan suplement yang dinyakini berkesan , share lah dengan amy oke ? nak naik 6 kg lagi ni , bukan senang . haha . btw , see you at next entry , thanks sudi baca . hehe , salam (:



alhamdulillah (:

4 comments:

Areen The Monster said...

untung la aimi kurus.
ambik sikit lemak k.areen ni.
hehe

Aimee Mahmood said...

@Areen The Monsterhaha . amy tak rase pun kak areen kurus , hee (: aweet je taw ..

Zara Nur said...

haish terbalik ni..Zara nk trun 6kg..dye nk naik 6kg..T__T ini tidak adil..kite tukar bole??haha

Aimee Mahmood said...

@Zara Nurhaha .takdelah , biasela tu kan , manusia ni memang salu je tak puas hati dengan diri sendiri , macam amy ni =='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...