"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>

assalamualaikum . 
amy akan ceritakan tentang amy 
# belajar di pusat asasi UIA ,petaling jaya . pelajar dua tahun , and amy dari kos kejururawatan . nak cakap minat tu tak lah . tapi dah kene masuk kos tu kan , ceritanya begini . amy memang menyimpan hajat nak masuk UIA . walaumacam manapun nak jugak uia . so , macam mane amy buat ? amy letak kat dalam borang UPU semua UIA . dan setiap kos amy letak dalam tu . so, dalam borang tu , first choice amy dentistry , second medical , third pharmacist and 4th nursing and sekian2 hinggalah nombor lapan . SPM amy tak lah hebat mane , setakat 8A je . mane lah nak dapat kritikal kos kan . nak compare dengan kawan2 yang berlembang2 dapat straight A . thats why la amy tetap masuk uia kos nursing .

# walau macam mane pon , amy masih ade peluang untuk dapatkan kos2 kritikal tu , sebab cita2 amy memang nak jadi dentist . dengan cara , skor pointer . so , kawan2 , tolong doakan kejayaan saya oke . semoga saya dapat tukar kos yang lebih baik untuk masuk main campus for degree nanti (:

# harapan untuk yang lain2 , buatlah tindakan yang bijak dalam memilih kos dan universiti . all is in your hand , ini pilhan amy , korang tentu ade pilihan sendiri . kan ? jangan tersalah pilih ^.^

-jangan lupe follow amy ye ..hehe 



alhamdulillah (:

26 comments:

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

farahezzaterahaman said...

http://namasayapejot.blogspot.com/

dah follow..
dari segmen yg sama jugak..
selamat berkenalan.. :)

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Amalina Razali said...

hai2..budak BEN jenguk budak nursing..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

gdsbnga said...

hai budak same tempat :D
next sem boleh jumpe la gini .hihihi
semoge bejaye masuk dentistry ye

Aimee Mahmood said...

tq (:

zaty said...

wahhh awk awk,kita satu kampuslahhhhhh! :)
sy pn CFS IIUM kampus petaling jaya.awk mahallah mna ya?

btw,u too goodluck! :D

Aimee Mahmood said...

@zatySAYA ZAINAB JAHSY , AWK PULAK ? (:

farisya risya said...

dri segmen yg sama..
gud luck wak..semoga berjaya..:)

nur chahaya abadiey said...

salam ziarah..n follow..smoga tcpai cita2... :)

Aiisyah Gazali said...

singgah sini. salam kenal.. all the best ;p

nurulfarhana said...

singgah semula dari segemen kak lyssa :)
thnx singgah blog nana ^^
btw, good luck 4 u future :)

Cik Eykaa said...

singgh dr segmen yg same . goodluck for ur future :)

Diyana Ali said...

wah hebat tu, semoga berjaya ye :)

kepunyaan kuh ;]] said...

dri sgmn yg sma..gdluck ya..

http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

darling asma said...

datang dari segmen yg sama... anyway good luck 4 ur future... and thanks a lot bcause visit my blog.. chaiyuk2~

Blog Fatin Fadhillah said...

salam perkenalan!
gudluck in everything u do, k?



*pssst.. meh lah singgah blog fatin.*

~Eizny Ejan~ said...

ape yg btol aimee? hehe
iz dtg kmbli :)

FYA PELANG! said...

sedare je kita nii. hee ;))

Yasmin ♥ said...

:))

~ieda~ said...

singgah dr segmen yg sm...xper, nurse pon ok gk...good luck ya ^_^
da folllow kamooo

Syazwani Mazlan said...

good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)

smilenajah93 said...

blas singgah awak dri segment yang sama ! follower yg ke 95 :)

FYA PELANG! said...

wahhhh. goodluck :)

keep visiting mine :)
http://fyapelangi.blogspot.com/
http://feeyapelangi.blogspot.com/

bbm said...

abeh la ko kalo tak dapat tukar kos..alamaknya ko jadi nurse la..setahu aku la kan..market utk degree nurse dekat malaysia ni tak der la berkembang sangat. jawatan yang boleh disi ialah jururawat u41 (matron), pengajar kejururawatan u41 dan jawatan ni memang tak pakai ramai pun. kalo yang ada dekat hospital sekarnag pun diisi oleh staff dr kumpulan diploma yg naik pangkat secara lantikan..lagipun market nurse kat malaysia ni ramai pakai nurse dari tahap diploma kkm tu. aku rasa ko amek risiko besar utk amek kos ni, kalo leh tukar amek medik, dentistry, farmasi, physio,audiologi,biomed,radiogragi tak per la gak, kalo terus amek degree nurse alahai jadi nurse la ko..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...